Låt kvinnorna va

2018-02-18
Perth har en ny arena och vi gick på första "footy"-matchen (footy = football = australiensk fotboll som är mer lik rugby än fotboll). Här, som överallt, är kvinnliga sportlag inte lika intressanta och viktiga som männens. Så det var extra kul att det var den kvinnliga fotbollsligan som fick inviga stadion. Men, tro på fan att männen lyckas peta in sin lilla jävla fot nånstans. Innan de faktiska lagen spelade fick vi se männens lag träna. Ursäkta men "watch the mens league practice". Hybris om nåt.
 
Hur som helst så var det en bra match. Vårt team vann mot Melbourne och stadion var imponerande med platser för 60.000 pers. Footy brukar inledas med aboriginals som dansar. Jag minns att min kompis, som tidigare bott i Australien, berättade om det för mig innan jag åkte hit. Med risk för att låta som en historieidiot så visste jag ingenting om aboriginals (om ni också är historieidioter så är aboriginals Australiens ursprungsbefolkningen).
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Hej!
Fia, 26. Kommer från Hälsingland. Bor i Perth, Australien sedan 2015. Jobbar med design och tryck. Min favoritgrej med att bo här är att bli kallad miss. Min hatgrej är alla jobbiga fåglar. Gillar tatueringar, öl, foto och konserter.

Kontakta mig: hejmissfia@gmail.com