Käre datan

2017-09-26
Det här är ett ganska långt inlägg om min dator. Ganska kul historia, även om jag fram tills nu inte tyckt att det varit skoj alls. Få saker gör mig flyförbannad. Är inte ens en sån som skriker och tutar på folk som inte kan köra bil. Men det kanske beror på att jag själv inte är så jävla bra på att köra bil. Men under den här datorbygg-processen har jag till och med gråtit av ilska. Stod i hallen och grät och var tvungen att ta en paus på flera dagar.
 
Hemma i Sverige köpte jag en jättebra stationär (= riktigt dator enligt mig) dator när jag började plugga. Jag kan ingenting om hårdvarorna till datorer så jag gick in till datorbutiken Comfuture hemma i Hudik och sa "Jag vill ha en dator som jag kan ha flera Adobeprogram igång samtidigt samt spela Sims 3 på". I Australien har jag bara haft min bärbara dator som är åt helvete vad gäller allt. Att redigera bilder är menlöst, och att försöka öppna ett program är ett skämt.
 
Sist jag var hemma skruvade jag och mamma isär min riktiga dator så att jag kunde ta med alla delar till Perth. Körde till en datorbutik här i Perth, köpte ny burk och lite annat grejs. $100 skulle dem ha för att skruva ihop den åt mig. HAHA sa jag, det kan jag väl göra själv.
 
Och gud vad jag skruvade. Och gud vad arg jag blev. Inte funkade det. Jag provade allt i en månad och sen gav jag upp. Tog datorn till samma butik där datornörden kollade på den i tre sekunder och sa "Oh no miss, I can already see a major issue and I'm afraid I have some bad news for you". Ville börja gråta. Här har man bubbelplastat alla delar varsamt och släpat med sig över hela jordklotet också har allt gått åt skogen.
 
Tydligen ska man inte skruva moderkortet platt på burken, för då kortsluter hela moderkortet eftersom all el går ut i metallen. Man ska ha nån slags mellangrej så att man får avstånd mellan kortet och burken. AJA. Skitsamma! Jag gjorde fel! Sen ringde datornörden några dagar senare och sa att allt var fint. Som tur var hade inte moderkortet "brunnit ut", som dem säger, nördarna. Åkte och hämtade upp datorn och var så glad. Väl hemma, ikopplad och redo startade jag den och den funkade inte.
 
Gick runt i lägenheten och surade och rev i saker och Scott frågade vad som var fel och jag sa "THERE ARE THINGS EVERYWHERE I CAN'T FIND ANYTHING". Vi bor rätt trångt och just då tog jag ut min frustration på det. Slängde alla hans små jobbgrejer (skruvar, pennor, verktyg et.c.) som ligger utspritt i lägenheten i en liten påse och drämde ner i köksbänken och sa "Here's your THINGS!". Var tvungen att ta paus i två dagar innan jag försökte igen. Var lite mer namaste denna gång och postade mina bekymmer på nåt nördforum. Fick hjälp efter tio minuter och NU FUNKAR DEN. Så jävla nöjd. Så nu vill jag äntligen göra något av alla bilder jag tagit här borta och skriva om alla platser jag besöker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Hej!
Fia, 26. Kommer från Hälsingland. Bor i Perth, Australien sedan 2015. Jobbar med design och tryck. Min favoritgrej med att bo här är att bli kallad miss. Min hatgrej är alla jobbiga fåglar. Gillar tatueringar, öl, foto och konserter.

Kontakta mig: hejmissfia@gmail.com