Hej!

2017-09-01
Jag heter Sofia och kommer från Hälsingland. Bor i Perth, Australien sedan vintern 2015. Jobbar som marknadsföringsansvarig/sälj/produktionsassistent på ett tryckeri- och designföretag.
 
Läste Digital Medieproduktion i Umeå 2012-2015 och älskade det. Älskar Umeå. Tycker det är bästa stan!
 
 
Vi kunde läsa en termin utomlands om vi ville. Ville hemskt gärna till Tyskland, men det gick inte så bra eftersom jag inte kan tyska. Så då sökte jag Australien, men det var för populärt så det blev Irland i stället. Och det blev svinbra! Jobbade ju på ett vandrarhem i Skottland i typ en månad när jag var 18 så det kändes lite som att komma tillbaka till det.
 
Läste litteratur och media på University of Limerick. Limerick är också kallat "Stab City" för att alla knivar varandra där. Tyckte det var rätt spännande. Kändes lite rivigare än lugna Istidsgatan i Umeå.
 
 
Här sitter jag och mina finska kompisar och kollar på nån klippa som har nåt med Harry Potter att göra, om jag minns rätt. Jag är exakt lika jävlig som alla andra på att hitta lokala kompisar när jag bor utomlands. Det fanns ju fler irländare än utlänningar på universitet, men som en magnet dras jag till de som jag är närmast släkt med. Var ändå rätt nöjd då de irländska studenterna var sjukt jobbiga. Och finnarna gav mig alltid medhåll i politiska diskussioner med de konservativa amerikanerna vi pluggade med.
 
 
Blev dock bäst kompis med en exotisk brud från Melbourne. Hon hälsade på mig i Umeå. Vi åkte hundspann, åt köttbullar, skrapade rutor och annat man gör i Sverige. Sen helt plötsligt skulle jag ta examen, fick panik och började jobba som världens sämsta barista på Espersso House. Kunde aldrig skilja på latte och cappuccino så gjorde samma oavsett vad folk beställde. Sen blev jag trött på det och bestämde mig för att hälsa på min kompis i Melbourne. Efter en månad i Melbourne åkte jag till Perth för att hälsa på en släkting som jag inte kände men som bott i Perth i många år. Och kort efter det träffade jag Scott. Och så blev jag kvar.
 
Jobbade först på mjölkgård där jag vallade och mjölkade kor, samt hade ansvar för de sjuka korna (obs vet ej hur detta hände då jag vet ingenting om kor och sjuka djur). Första dagen ringde jag Scott och grät för att jag tyckte att det var så jobbigt. Sista dagen grät jag när han hämtade mig för att jag inte villa åka. Älskade att vara bonde.
 
 
Hur som helst så kom jag tillbaka till Perth och fick jobb på ett tryckeri, då jag ju jobbade på tryckeri två år innan jag pluggade i Umeå. Började inom kundservice och är nu marknadsföringsansvarig.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Hej!
Fia, 26. Kommer från Hälsingland. Bor i Perth, Australien sedan 2015. Jobbar med design och tryck. Min favoritgrej med att bo här är att bli kallad miss. Min hatgrej är alla jobbiga fåglar. Gillar tatueringar, öl, foto och konserter.

Kontakta mig: hejmissfia@gmail.com