Midsommar i Perth

2017-09-30
Det som är bra med att ha svenska kompisar här är att man kan fira svenska högtider tillsammans. Nu var det ju ett tag sedan det var midsommar, men eftersom jag just startat den här bloggen kommer jag posta lite gamla saker också. Så lev med det!
 
Midsommaren det här året var faktiskt en av mina bästa midsomrar. Det roliga är att det ju är vinter här i juni, men vädret är som hemma i Sverige.
 
Extra kul det här året var att min och mina kompisars killar fick fira midsommar för första gången då ingen av dem är svenskar. De älskade verkligen allt, maten, snapsvisorna och lekarna. Eftersom vi inte orkade bygga en midsommarstång så skrev jag ut en på jobbet haha.
 
 

Rodeo och solsting

2017-09-29
Förra året for vi på Rodeo i Boddington, några timmars bilfärd från Perth. Eftersom jag inte ens förstått att rodeo existerar var det väldigt roligt och oväntat att det var så pass cowboy som det var. Det var hattar och boots och jeans och hö.
Tyvärr är min gräns när det är för varmt mycket lägre än för the real aussies. Det var 35 grader den här dagen och jag började skaka, yra och ville kräkas. Samtidigt som alla andra gick runt i jeans och boots. Vi hade tänkt stanna längre men bestämde oss för att åka hem tidigare. Åkte hem och fick coola ner mig i duschen.
 
 
 

Poddar! Sverigekris!

2017-09-27
Eftersom jag nyligen/just nu går igenom någon slags kris av hemlängtan har jag försökt omringa mig mer av sverigegrejer. Åkte till IKEA och köpte lösgodis häromdagen vilket alltid hjälper lite. Introducerade också gravlaxsås för Scott och han älskar det! Nåt annat som varit jättebra är en massa svenska poddar. Har ju helt missat att poddar är en grej. Nu har jag så många att lyssna ikapp på att jag är jättestressad.
Tänkte tipsa om poddarna jag lyssnar på. Jag använder poddappen som tydligen alltid funnits på min iphone.
 
Skäringer & Mannheimer
Älskar dessa två kvinnor. Känns som att lyssna på ett par kloka mostrar. Raka, roliga och trygga personer. Vräker ur sig åsikter och kommentarer utan att oja eller krångla.
 
 
 
Veckans bläcka!
Jennie Hammar och Karin Bastin pratar om LA där de bor. Mycket kändisjox och Hollywoodigt grejs jag inte riktigt kan relatera till. Däremot gillar jag givetvis att lyssna på andra utlandssvenskar, jobbiga saker man går igenom, bra saker man går igenom.
 
 
 
Blankens Swanberg
Inte helt olik Veckans bläcka! då den också är baserad i LA. Har inte lyssnat på denna lika mycket, men än så länge tycker jag att den har lite mer "innehåll". Lite mer stuns. Lite mer politik, åsikter, fakta, men ändå lättsam och kul.
 
 
 
Det Bröts
Två vänner som bor på olika platser (London & Stockholm). Ganska ny podd vilket är skönt för jag kan hänga med från början. Mycket prat om att flytta runt, vara långt ifrån vänner, familj. Problem som det är skönt att höra att andra också går igenom. Känns också som ganska nya och ovana att vara "offentliga" på det här sättet. Verkligen som att två kompisar sitter och pratar vilket är rätt så mysigt. Känns som dem pratar som mina kompisar hemma i Sverige typ. Lite samma humor och jargong.
 
 
 
 
Har två engelska poddar jag också vill tipsa om.
 
The Joe Rogan Experience
Vet inte så mycket om den här mannen. Men han är bra på att föra intressanta samtal med folk. Har ännu bara hört avsnittet där han pratar med James Hetfield (sångaren i Metallica). Det här avsnittet kom faktiskt på tal på jobbet idag för att en ev mina kunder har biodling. James Hetfield har också nördat in sig på bin och egenproducerad honung.
 
 
 
Jenna & Julien Podcast
Det här är våra stora favoriter. Både jag och Scott älskar dem. Jenna blev känd som "Youtuber" för ganska länge sedan. Nu driver hon vad jag tror är världens största Youtube-kanal. Hennes kille Julien har också en stor Youtube-kanal och dem är väldigt roliga tillsammans.
 
 
 Hej!
Fia, 26. Kommer från Hälsingland. Bor i Perth, Australien sedan 2015. Jobbar med design och tryck. Min favoritgrej med att bo här är att bli kallad miss. Min hatgrej är alla jobbiga fåglar. Gillar tatueringar, öl, foto och konserter.

Kontakta mig: hejmissfia@gmail.com