Inte så läskig Halloween

2017-10-30
I helgen hade jag stora planer på att skrämma livet ur Scott men så gick det åt pipsvängen. Köpte denna mask för $3 i onsdags (så planerade detta stordåd i tre dagar). I fredags gick jag in i sovrummet, tog på mig masken som jag gömt i garderoben och sökte efter halloweenmusik på Spotify. Shufflade första bästa spellista och hoppade ut i vardagsrummet och försökte vara läskig till tonerna av Ghostbusters. Hade förväntat mig LÄSKIG musik. Scott började dansa i soffan och jag försökte skrämma honom. Så pannkaka blev det med det.
Senare skrämde dock han ihjäl mig med den.
 

Folsom Prison Blues

2017-10-28
Jag och Scott gick på en Escape Tour på Fremantle Prison, som stängdes 1991. En tour som handlade om alla som försökt, som lyckats samt råkat rymma från fängelset. Varje gång någon rymde, vilket var rätt vanligt, sköt de med en kanon för att varna alla invånare att det var tjuvar och banditer på rymmen. Förutom att det var väldigt intressant att höra om hur de på olika sätt lyckats rymma så var Johnny Cash-vibbarna ganska starka. Den mest omtalade av fångarna som lyckats rymma var Moondyne Joe.
 
Moondyne Joe
Stal en häst, fick fängelse, rymde från fängelset och stal samma häst igen. Sen tog han ihjäl den och fick fängelse. Lite senare jobbade han på en farm och ska ha tagit ihjäl en ungtjur, och fick fängelse. Han fortsatte rymma och begå lite brått här och där. Till slut kedjade de fast honom runt halsen i en "escape proof" cell. Då cellen uteslöt nästan all luft och ljus blev hans hälsa ganska kass och han fick börja arbeta med att hugga sten ute på gården. Guvernören av Västra Australien var skitnöjd och tänkte att det skulle vara omöjligt för honom att rymma arbetandes under bevakning, så han sa till Joe "Om du lyckas rymma igen så förlåter vi allt du gjort". Joe byggde en stor hög med sten så att vakten inte kunde se honom, och då och då svingade sin klubba mot fängelsemuren. Joe rymde ur hålet han slagit upp men blev intagen igen efter två år när han stulit vin. Efter lite om och men blev han utsläppt då guvernören faktiskt lovat förlåta honom.
Nu finns det en pub i Fremantle döpt efter Moondyne Joe.
 
Det var en annan fånge som rymde fast av misstag. Han ramlade av muren/taket, gick sedan fram till porten och knackade på. Där ifrågasatte de vad han ville och han fick förklara att han faktiskt var fånge där och behövde komma in igen.
 

North Perth

2017-10-27
Det låter säkert jättetramsigt att man ska ha svenska vänner och göra svenska saker när man valt att bo utomlands. Men gud vad skönt det är. Träffade nyligen en tjej från Stockholm. Hon har nyss flyttat till Perth med sin aussie-kille. Vi åkte till North Perth vilket är jättemysigt! Har knappt varit där då jag bor i South Perth.
Vi gick till ett café som kändes som ett litet vegan-café i Umeå. I North Perth finns också en del bra inredningsbutiker.
 
Nu är vi verkligen i det bekväma stadiet innan det blir för varmt. Runt 20 grader och lagom soligt. Om någon månad kommer det vara närmare 35 grader och då får jag ju bara solsting, så jag passar på att njuta nu.
 
Jag behöver verkligen en liten kamera så att jag slipper fota med min mobil. När vi reser och gör större grejer tar jag ju med mig min systemkamera. Men när jag bara går på stan så orkar jag inte bära på en 30kg sten. Så om nån har tips, hojta!
 Hej!
Fia, 26. Kommer från Hälsingland. Bor i Perth, Australien sedan 2015. Jobbar med design och tryck. Min favoritgrej med att bo här är att bli kallad miss. Min hatgrej är alla jobbiga fåglar. Gillar tatueringar, öl, foto och konserter.

Kontakta mig: hejmissfia@gmail.com