York - Äldsta inlandsstaden

2017-11-18
Idag åkte vi på en dagstur till York, som är den äldsta staden i Västra Australiens inland. Det kan låta töntigt med "Västra Australiens inland", typ som att säga "äldsta byn i Södra Hälsingland". Låter som en väldigt specifik plats. Men staten Västra Australien är så enorm och inte en specifik plats över huvud taget. Du får plats med halva Europa i Västra Australien. Okej vet inte om det är sant, falsk kanske-fakta plockat direkt från min hjärna. Ni kan väl googla om det ska vara petnoga.
 
York är jättemysigt och man känner sig som man är i en cowboyfilm, men utan att försöka låta som en Europa-besserwisser så är jag väl inte lika imponerad som de är över åldern på staden. Här är folk mycket mer stolta över gamla platser, eftersom Australien är så "nytt" jämfört med till exempel Europa. York grundades år 1831. Sigtuna, som ska vara Sveriges äldsta stad grundades runt år 980. Sydney, som grundades 1788, är den äldsta staden i hela Australien. Egentligen vet jag inte om de är så stolta över gamla platser här, hittade på det också.
 
Hur som helst. Nu ska jag sluta ljuga. York är den mysigaste staden/byn jag har besökt i Australien. Kände mig INSPIRERAD. Till vad, vet ej, men jag ville bära hatt och cowboyboots. Min favoritgrej var York Flour Mill. En röd mjölkvarn som nu är ett café där vi käkade lunch. Valde Club Sandwich vilket var ett misstag. Älskade också Town Hall. Kände att jag ville ta min häst med vagn dit och ha fejd med kommunen över de stigande brödpriserna.
 Hej!
Fia, 26. Kommer från Hälsingland. Bor i Perth, Australien sedan 2015. Jobbar med design och tryck. Min favoritgrej med att bo här är att bli kallad miss. Min hatgrej är alla jobbiga fåglar. Gillar tatueringar, öl, foto och konserter.

Kontakta mig: hejmissfia@gmail.com