Att turista hemma

2017-12-23
Min kompis som är resejournalist var nyligen här i Perth för att skriva reportage om Australiens västkust. Så coolt att det är hennes jobb och jag är så tacksam att hon valde att åka hit. Det här var första gången någon hemifrån varit här vilket var så kul! Inte bara för att träffa en av mina personer hemifrån, men också för att vi turistade lite i "vår" stad, vilket är jättenyttigt när man börjat få ett vardagsliv i sitt nya land. Såg delar av stan jag inte sett förut. Det var också en viktig grej för mig då Scott äntligen fick träffa en av mina kompisar hemifrån.
 
 
Testade dessa glasskakor på ett cafe som heter Piggy.
 
Det här paret ville hemskt gärna att jag skulle fota dem haha. Sen tog de en bild på oss. Varför är det så att folk ALLTID tar bilder med alldeles för mycket space ovanför huvudena? Varenda gång.
 
Vi försökte ta oss in på detta gamla elverk. Det är väldigt gammalt och där finns jättemycket cool graffiti inomhus. Det är förbjudet att gå in i det här huset då det är för farligt. Det var nyligen en man som dog där inne då han ramlade igenom ett hål i golvet. När vi kom dit stod där två bilar med vakter, så det var ju inte så lyckat. Jag var ändå ganska nöjd då jag blir så nervös av att göra sånt man inte borde.
 
Här är vi på bryggeriet Little Creatures i Fremantle.
 

Pepparkakor som smakar pepparkaka

2017-12-23
Har gjort egen pepparkaksdeg för första gången och gud så bra det blev. Blev så nöjd att det smakade pepparkaka. Tar för givet att det ska gå åt helvete när jag ska baka nåt annat än chokladbollar. Fuskade och köpte lussebullar på IKEA dock, nån måtta får det ju vara. Vi köpte glasyr men glasyren här är sämst. Inte alls lika bra som från ICA. Så vi sket i den.
 

Dagjävel

2017-12-15
Haft en jävla dagjävel idag. Tio minuter innan jag skulle köra till jobbet i morse tappade jag bort min hemnyckel. Fem minuter senare hittade jag nyckeln i bilen. Två minuter efter det låste jag in hemnyckeln i bilen tillsammans med bilnyckeln, plånboken och lunchlådan med tonfisksallad. I sådana situationer, när allt går fel, tappar jag all sans i kroppen. Jag blir inte förbannad. Jag blir skakig av irritation och katastrofkänsla. Hade hunnit tänka på vilket företag jag måste kontakta för att låsa upp bilen samt att jag måste kontakta min chef för att säga att jag blir sen innan jag insåg att vi ju har extranycklar. Så det löste sig.
 
Det här satte dock standarden för min dag. På jobbet kunde jag inte svara i telefon ordentligt, svarade fel företag då jag haft tre olika jobb under en kort tid, samt skickade mejl till fel personer. Oturligt nog var det min chef som ringde då jag svarade allra värst "Good afternoon...po..sna..uuhm..hi Sofia speaking".
 
Det som är bra med (ett av) mitt jobb är att det ligger tillräckligt långt bort för att jag ska hinna lyssna på poddar. Idag lyssnade jag på Hanapees Otroliga Podcast som jag tycker är rätt mysig. Tycker att Martin är så go och Hanna så påstridig. Väldigt bra kombination av personligheter. 
 
 Hej!
Fia, 26. Kommer från Hälsingland. Bor i Perth, Australien sedan 2015. Jobbar med design och tryck. Min favoritgrej med att bo här är att bli kallad miss. Min hatgrej är alla jobbiga fåglar. Gillar tatueringar, öl, foto och konserter.

Kontakta mig: hejmissfia@gmail.com